Tja, je lunch.. Dat zal voor iedereen anders zijn. Het ligt er soms ook maar net aan waar je bent. Thuis, op je werk, onderweg. Hoe lunch jij dagelijks? Is dat even rustig, ongestoord en volledig in het moment? Of is dat al pratend met collega’s of zelfs tussen het werken door? Heb je uitgebreid pauze en de mogelijkheden om iets op te warmen? Is die boterham heilig voor jou als lunch en wil je dat eigenlijk helemaal niet veranderen?
Goed om hier eens bewust bij stil te staan. Waarom doe je de dingen zoals je ze doet, waarom eet je de lunch zoals je hem misschien al jaren eet. Ook hier zit weer een stukje conditionering in, vaste patronen en gewenning. Het is goed voor je brein om je vaste lunchmoment eens te doorbreken. Kijk hoe het beter zou kunnen, waar zou je winst mee kunnen halen en ook vooral: hoe krijg je meer groenten binnen.
Een tip: voor mij werkt het altijd heel goed (ik werk veel thuis), om te plannen wat ik die middag ga eten. Het werkt het beste als ik het in de ochtend (of avond ervoor als de kinderen er zijn) al klaar maak. Zo voorkom ik dat ik op het moment van de lunch (en al moeilijk pauze kan pakken omdat ik altijd graag doorga), toch mentaal niet sterk genoeg ben om bijvoorbeeld die salade te gaan maken/eten. Plannen en voorbereiden werkt echt!
Ga hier naar de volgende recepten:
Kokos-preisoepje
Linzensoepje
Yambrood/crackers met hummus en rauwkost
Tosti
Yoghurt met fruit en noten/pitten/zaden
Tip: misschien is de Healthy Reset leuk voor je. Hier vind je meer gezonde lunchrecepten (ook volledig hormoonproof!!). Het zijn 4 weekmenu’s (ook ontbijt, diner en tussendoortjes) waardoor je goed kan leren hoe gezonde hormoonproof maaltijden en dagen eruit zien. → Healthy Reset